Українські правоохоронці нарешті прокоментували резонансну загибель київського студента у Шевченківському райвідділку міліції

Після розголосу справи у ЗМІ сьогодні у столичній прокуратурі заявили, що проведуть належну перевірку. Поки кримінальну справу не порушено і нікого з працівників міліції від виконання службових обов’язків не відсторонили. Студент Ігор Ідиго напередодні свого двадцятиліття випивав із друзями. І  правоохоронці кажуть, що начебто він почав бешкетувати, тож, дільничний забрав його до відділку.  Там юнакові стало зле, він упав вдарився кілька разів головою і помер. Батьки  ж у таку версію загибелі сина не вірять. Кажуть багато чого у цій справі не збігається.

Студент столичного коледжу Ігор Індиго загинув у відділку міліції в ніч на 17 травня – якраз у своє 20-річчя. Мати каже: спочатку їм казали: син був нетверезим і захлинувся блювотними масами, але потім у свідоцтві про смерть написали:  ушкодження черепа внаслідок контакту з тупим предметом.

Людмила Індиго, мати загиблого: « Коли нам видали свідоцтво про смерть, то в ньому було записано, що він помер від крововиливу під оболонку в тканину головного мозку, перелом кісток черепу ушкодження в наслідок контакту з тупим предметом і одразу ми зрозуміли що він був вбитий.»

В управління хлопця забрали з гуртожитку, де він, як кажуть в міліції, порушував громадській спокій. Дільничний, який за дивним збігом обставин мешкав у цьому ж гуртожитку, відвіз юнака та його друга до відділку.

Петро Мірошниченко, начальник шевченківського управління ГУ МВС України в місті Києві: «В 20:50 під час складання адмінматералу студент продовжував вести себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою, в присутності свого товариша з яким приїхав, у цей час студент відійшов від столу внаслідок важкого алкогольного сп‘яніння не втримав рівновагу та впав на підлогу»

Міліціонери стверджують що швидка хлопця відходила, але не зважаючи на серйозну травму, в лікарню везти відмовилися. Тому його лишили в міліції, де він спав на лавці з іншими затриманими. О 5 ранку хлопець знову впав – запевняє начальник управління, — цього разу вже на смерть.

Олександр Шеремет, студент коледжу імені Макаренка: «Коли ховали  були сильно виражені сліди наручників – начебто за 5 хвилин їх хтось зняв»

Руслан, однокурсник: «Він сам не міг так впасти що собі такі травми зробити»

За правилами гуртожитку студент, який дозволив собі випити, наступного дня на засіданні ради гуртожитку може бути відрахований, тож чому хлопця забрали в міліцію — однокурсники не розуміють. Міліція каже, що крики на території гуртожитку — це порушення.

Петро Мірошниченко, начальник шевченківського управління ГУ МВС України в місті Києві: «Дії міліції були правомірні, ми затримували правопорушників, затримуємо і будемо затримувати.»

Шкільний психолог запевняє, що бачила Ігоря за дві години до затримання і він був тверезий.

Наталі Бут, психолог коледжу імені Макаренка: «В 18:35 я шла с работы встретилась с Игорем и его друзьями, признаков алкогольного опьянения я не заметила, ребята трезвые все поздоровались со мной»

В міліції кажуть, що зараз перевіряють заяви працівників швидкої допомоги. На запитання ж чому хлопця з черепно-мозковою травмою не забрали в лікарню, відповіді поки немає. Тим часом у ситуацію втрутилася прокуратура Києва і пообіцяла провести за фактом загибелі студента належну перевірку. //Тетяна Прудникова, «Факти», ICTV

Комнтарий от автора:

«Я лично просто в шоке от происходящего. Милиция считает нас за тупых баранов, предпологая что в ихнюю версию смерти кто-то поверит. Предлагаю разместить данную новость у себя в твитере, в блогах, в ЖЖ и т.д,  для того что б люди знали и эта  смерть так просто не сошла с рук!!! «